Loading...

Onder het motto I love my job ontwierp ik een logo en beperkte huisstijl, maakte ik een promofilmpje van een live opname op straat en ten slotte een online visitekaartje voor deze zinderende brassband. Hun muzikale goesting, erfenis en aanstekelijkheid beschreef ik in een ode ofte een promotekst voor programmatoren:


Deze brassband uit Schoten is dé millenniumtherapie voor wie de ziel uit z’n lijf wil dansen. Hun cocktail: klassiekers uit de pop en funk omgesmolten op het randje van het legale met pure goesting en een geblakerde groove. Met grote voorbeelden als Youngblood Brassband en Brass Against The Machine blazen, slaan en zingen ze tot zelfs de laatste melancholicus zich bekeert tot extase. In hun bijsluiter verschijnen naast de covers heel binnenkort ook eigen nummers, met excuses aan de farma-industrie want de verkoop van oppeppers is muziekgeschiedenis.

Brassbuttons is opgericht door jazzpianist Niko Deman die samen met Chryster Aerts respectievelijk op bas- en snarendrum de straatstenen loswrikken. Op koper en riet blazen Herman De Pooter (trompet), Nathan Kerstens (alt sax), Luk Meeuws (trombone) en Yves Sysmans (sousafoon) het zot in elk lijf. Zanger Andy Fontyn ten slotte is de soul man met staat van dienst. Stuk voor stuk (semi-)professionele muzikanten met één missie: play that funky music till you die!

www.brassbuttons.be