Loading...

ALLEMAAL DE BOOM IN

Mijn gemeente deelde vandaag een foto van mijn groene gevel samen met nog andere dorpsgenoten die groene gevelvingers hebben. Een oproep om iedereen aan te sporen meer groen te planten, in de voortuinen, aan de gevels. Mooi mooi dacht ik.

Tot ik de comments las. Gaande van “vind ik niet mooi”, over “en mag er nog wat plaats zijn om te stappen op het voetpad” tot “gadver, vol spinnen en viezigheid”.

Die gevel heb ik bewust aangeplant, niet voor mezelf, ik kom mijn woning bijna altijd binnen via de achterpoort. Neen, dat was nu eens oprecht iets voor de buren, voor het dorp. Maar weet ge wat, tussen de druiven en de hop hangen er blijkbaar vooral Vlaamsche Zuurpruimen. Ze kunnen allemaal de boom in, al zal die wellicht snel omgehakt worden voor weer een stukje beton. Laat ons een bloem ...